A reklámüzenetek grafikai megjelenítése nagy jelentőséggel bír. Fontos, hogy kreatív legyen, hogy figyelemkeltő, akár harsány is, de mindenképp elegáns és nem tolakodó. A színek, a formák, a betűtípus, a szövegek elrendezése azt kell, hogy tükrözzék, amit cége közölni akar, vagy sugallni önmagáról, termékeiről. A jó grafika vagy design igazodik a célokhoz, és figyel arra, hogy a szöveget, a tartalmat és funkciókat szolgálja ki.

Milyen legyen a Liftreklám plakátjain elhelyezett grafika?

Könnyedén olvasható.
A szöveg effektezése, nem megfelelő háttérképek használata, nehezen olvasható betűtípusok és betűméretek használata, nem megfelelő kontraszt használata rontja az olvashatóságot, ezért a liftben utazók tekintete szinte azonnal tovasiklik egy másik hirdetésre. Nagyon fontos, hogy minél könnyebben olvasható a hirdetés, annál hatékonyabb!

Esztétikus, jó ránézni, ezért vonzza a tekintetünket.
Minél esztétikusabban néz ki egy hirdetés, annál szívesebben legeltetjük rajta a szemünket, ezért érdemes a grafikai tervezésre, mint befektetésre tekinteni. A hozzáértő kezek által készített grafikai anyagok hatékonyabbak, harmonikusan és egyensúlyra törekedve vannak megtervezve, s a professzionális grafikai tervezés a hirdetett cégnek, szolgáltatásnak is professzionalitást kölcsönöz. 

Csak annyi információt tartalmaz, amennyit rövidebb idő alatt is el lehet olvasni.
Törekedjünk arra, hogy a liftben utazó a kulcsinformációkat könnyedén megjegyezze, s abban az esetben is elérjen hozzá üzenetünk, ha csak 1-2 emeletet közlekedik a lifttel.
Szolgáltatásunk neve, hirdetésünk fő üzenete (akciók, promóciók, márkaépítés), és elérhetőségünk, ahol bővebben tud tájékozódni, a legfontosabb információk.

grafikus kép1.jpg

 

Használjunk letisztult, figyelemfelkeltő képeket!

Minél zavarosabb a hirdetésben használt képanyag, annál nehezebben ragadja meg a figyelmet. Egy megfelelő kép használatával elérhetjük, hogy már messziről felhívjuk hirdetésünkre a figyelmet.
A képek és színek tudatos, hosszútávú és következetes használata a brandépítésben is segítségünkre van. Gondoljunk csak arra, amikor reflexszerűen párosítjuk a  vizuális megjelenést a márkával, anélkül, hogy elolvasnánk a szöveget, vagy megnéznék a logót. Éppen ezért érdemes arra törekedni, hogy a vizuális kommunikációnk minél könyebben és gyorsabban dekódolható legyen. 

grafikuskép3.jpg

 

Hogyan küldjük el a grafikát?

Fájlformátum: CMYK Composite PDF; Ai; Cdr; Psd; Tiff (szerkeszthető)
Figyelem! A jpeg fájlformátumú képeket utólagosan nem tudjuk szerkeszteni, átalakítani!

Felbontás: 300 DPI

Színmód: CMYK

Betűtípusok: Amennyiben a basic fontokon túl (pl. Calibri, Arial ) egyéni betűtípust tartalmaz a grafika, szükséges a szöveg görbévé alakítása, vagy a fontkészlet megküldése a grafikai anyaggal együtt. Egyéb esetben fontcserére kerül sor. 

Szöveg: Figyelem! A tartalmi és nyelvtani hibákért a jóváhagyott és elfogadott látványterv után nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Színek: Csak a ténylegesen nyomásra kerülő színek legyenek az anyagban. Direkt színek alkalmazásakor kizárólag a megfelelő elemek (objektumok, betűtípusok, képek...) legyenek direkt színben megadva, amelyek, a megrendelésben is direkt színként szerepelnek. A felesleges direkt színeket kérjük CMYK-színrendszerbe átalakítani.


Méretek: A megrendelésben meghatározott méret szerint kérjük a leadott állományok méretezését. Kifutó +5-5 mm.

Logotípia:  A grafikai anyagban szereplő logók, emblémák lehetőség szerint vektorosak legyenek, vagy külön fájlként a csatolmányban szerepeljenek.