A kevesebb néha több!

Igaz ez a Liftreklám plakátjain megjelenő hirdetésekre is, már ami a grafikai anyagok szövegezését illeti. Grafikájának megfelelő szövegezése, tipográfiai szerkesztése meghatározza a hirdetés eredményességét!

Ugyan csalogató gondolat, hogy hirdetésünk felületén feltüntessünk minél több információt, azonban ez éppen az ellenkező hatást fogja kiváltani a szemlélőből - mivel nincs elegendő ideje az információk befogadására, inkább bele sem kezd a hosszú sorok olvasásába, az olvasó szeme tovasiklik egy azonnal dekódolható, s a szemnek is kellemes hirdetésre.

Törekedjünk arra, hogy röviden, tömören, a kulcsinformációkra szorítkozva keltsük fel a liftben utazók figyelmét, s próbáljuk üzenetünket minél könnyebben dekódolhatóvá tenni.

A hirdetések szövegének tartalmán és hosszúságán túl a megjelenéssel is javíthatjuk vagy ronthatjuk az olvashatóságot.

Használjuk ki a vizualitás nyújtotta lehetőségeket, és ragadjuk meg a figyelmet letisztult, könnyen olvasható és esztétikus hirdetésekkel! Kerüljük a zsúfoltságot, az olvashatóságot rontó effektezést, a kontraszthiányt, a nem megfelelő betűtípusokat, és betűméreteket.

vissza >>
Kiszámolom
Kiszámolom
Szavazok